no habla espanol yet....
Door: Karen
18 September 2004 | Guatemala, Antigua
De school zag er echt supermooi uit, rustgevende patio, mooi gebouw, en ook errug goedkoop. Een week les en gastgezin voor iets van 100 euro.
Na schooltijd werd ik opgehaald door het dienstmeisje van het gastgezin. De moeder lijkt me echt heel aardig, ze heeft 2 kleine kinderen, 1 van iets van 4 en de ander iets van 6 jaar oud en een hondje. Ze runnen dit klein gebakswinkeltje, dus er hangt een heerlijke geur daar!
Er is een andere student in dat huis, een Japanse jongen. Hij lijkt me ook errug aardig, hij heeft nu iets van 4 maanden spaanse les, maar toen hij begon kon hij nog geen engels. Als ik zie hoeveel spaans hij nu kan, gaat het zeker helemaal goed komen met mij!
sMiddags ben ik met de eerste activiteit van school geweest, een goede manier om mensen te leren kennen. We waren in totaal met zn vijven per chickenbus naar een ander plaatsje geweest. De chicken bus is zo cool!!! Het zijn oude schoolbussen van Amerika die ze helemaal overgeschilderd hebben in allerlei leuke kleuren! Aan beide kanten 2 bankjes, waar 3 mensen op zitten. Het gangpad is errug smal en de bankjes errug klein. Het gevolg: er is helemaal geen gangpad als de chickenbus volzit. Je ziet echt een rij van 6 mensen naast elkaar. In de bus wordt salsamuziek gedraaid, en we gingen door een supermooi omgeving! Het regende op een gegeven moment wel kei hard, en de wegen daar zijn niet echt wegen. Met het gevolg dat we af en toe door kleine 'riviertjes' moesten. De plaats waar we heen gingen stelde niet zo veel voor, het was een offerplaats voor een 1 of andere san simon. De trip heen en terug was voor mij de ervaring van de dag!
Nathalie, het engels meisje dat met me mee was naar Antigua, is nu in een andere plaats. Sophie, Australisch meisje, gaat er ook zo vandoor. Toch vreemd om mensen zo kort bij je te hebben... I better get use to it...
Gelukkig blijft ze nog tot morgen, dan gaan we de volkaan op!!! Kei veel zin in!!!
18 September 2004 - 19:17
Suzanne:
Klinkt echt goed! Een hoop mensen heb je al leren kennen zeg. En heb je nog een kater overgehouden aan die goedkope drank?
Greetz Suuz -
18 September 2004 - 19:39
Meei Yi:
Hola Karen,
Leuk man om zo je verhalen te volgen. Je hebt het prima naar je zin daar zo te horen. In ieder geval veel suc6 met Spaans leren! -
18 September 2004 - 20:41
Judith:
hee karen, leuk man allemaal! heel veel succes met je spaans, ff doorbijten maar omdat je wel moet zul je het des te sneller leren! liefs judith -
20 September 2004 - 07:57
Rikje:
Hee die Karen! Superleuk om van jou te horen! Dat Spaans zal in het begin inderdaad wel moeilijk zijn maar goed, het zal wel komen. Ik heb besloten dat ik maar een woordenboekje engels-sloveens en visa versa ga kopen, ik snap er na bijna 3 weken -de tijd vliegt echt!!- nog steeds geen hout van... Maar goed!
Heel veel fun!
By the way, was je erg paars?
Liefs Rikje -
20 September 2004 - 09:35
Karin:
He Karen!
Spannend he, aan de andere kant van de wereld! Heel veel succes en plezier met alle gave dingen die je gaat beleven!! Liefs Karin (al bijna terug van mijn reis.. :-( ) -
20 September 2004 - 11:34
Je Zusje:
heej grote zus
leuk man dat alles goed verloopt. die chickenbus moeten ze ook maar anschaffen hier in nederland. sorry dat ik pas zo laat reageer. ik dacht al dat er iets niet klopte, heb ik de vorige keer bij een ander website zitten kijken. namelijk die van van karen en niet karentje. jep dat is typisch je domme zusje weer. maaruh nog heel veel plezier en je krijgt de groetjes van mama en papa!
kusje -
20 September 2004 - 11:44
Lillian:
hee karen, eindelijk een berichtje van je toekomstig reisgenootje.. Nu ik dit zo lees heb ik echt veel zin om in het vliegtuig te stappen. nog maar ong 2 weken. Ik zal hier maar eens hard aan m'n spaans gaan werken. de volgende berichtjes krijg je in het spaans!! tot snel liefs lillian -
21 September 2004 - 14:31
Alex:
ee die karen
goeie reis gehad? zo te horen heb je het behoorlijk naar je zin daar. mis je me al een beetje (lol).
veel plezier verder en de groeten.
oja, mooie foto's trouwen.
groet alex. -
22 September 2004 - 05:34
Indra:
hi karen, it's nice that u have ur own website, i'll try to make mine. Now, i'm a rather busy in hospital. Well anyway, i can't understand every single word here except.. Hola! :p -
22 September 2004 - 05:40
Indra:
23 September 2004 - 16:07
Petra:
hee Karen, wat leuk om je reisverhalen te lezen!Ik ben echt helemaal jaloers op alles!Maar goed nu ben je pas echt begonnen aant 'vervelende' werk, het spaans leren!ben erg benieuwd ja hoe vloeiend je het spreekt als je terug komt!Veel succes er mee in ieder geval!Ook echt leuk dat je zoveel andere zelfstandige reizigers tegenkomt, maar ja zeker ook veel afscheid nemen...:(!nou ik ga proberen wat regelmatiger op de site te kijken want is wel errug leuk om te lezen allemaal! nou geniet er van! veel liefs petra